Loading...

Επιστημονικη Ημεριδα

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης συμμετείχε στην επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Η συμβολή των Μητροπόλεων Μυτιλήνης και Μηθύμνης στην αντιμετώπιση της κρίσης της Μικρασιατικής Καταστροφής (1922)», που πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 28 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, με εισήγηση των Μαρία Γρηγορά και Φανή Μαρωνίτου.

Τίτλος εισήγησης «Η μαρτυρική εξόντωση του Ορθόδοξου κλήρου στη Μικρά Ασία και η συμβολή της Μητρόπολης Μυτιλήνης στην περίθαλψη των προσφύγων μέσα από το αρχειακό υλικό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης».

Επίσης, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου πραγματοποιήθηκε έκθεση βιβλίου και αρχειακού υλικού για τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον Μικρασιατικό Ελληνισμό από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης, που περιλάμβαναν πρωτοσέλιδα τοπικών εφημερίδων, σπάνιες και πρωτότυπες εκδόσεις, όπως η πρώτη έκδοση του βιβλίου του Η. Βενέζη "Το Νούμερο 31328 : (Σκλάβοι στα εργατικά τάγματα της Ανατολής)", το λεύκωμα Smyrne : L' image de la Grece κ.ά., το βιβλίο του Μ. Ροδά "Πως η Γερμανία κατέστρεψε τον ελληνισμό της Τουρκίας", η επετειακή έκδοση του graphic novel "Αϊβαλί" (Soloup), που μόλις κυκλοφόρησε κ.ά.

Ολόκληρη την παρουσίαση μπορείτε να τη δείτε εδώ:

Κατέβασμα αρχείου