Loading...

Εγκαινια εκθεσης του Συλλογου Κυριων και Δεσποινιδων Μηθυμνας "Η Αγαπη"

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η βιβλιοθήκη μας συμμετείχε στα εγκαίνια της έκθεσης του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων "Η Αγάπη" με ομιλία των Μαρία Γρηγορά και Φανή Μαρωνίτου, σχετικά με τη δράση του Συλλόγου τα πρώτα χρόνια ίδρυσής του, όπως παρουσιάζεται στον τοπικό τύπο της εποχής.
Ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων «Η Αγάπη», ιδρύθηκε το 1922 με σκοπό τόσο την εμψύχωση και συμπαράσταση των Μηθυμναίων στρατιωτών που πολεμούσαν στο μικρασιατικό μέτωπο, όσο και την ενίσχυση άπορων οικογενειών και ορφανών παιδιών. Πρόκειται για έναν εξωστρεφή Σύλλογο, με τις δράσεις του να καλύπτονται από τον τοπικό τύπο αρκετά συχνά.
Οι εφημερίδες δημοσιοποιούν όχι μόνο τις δράσεις του, αλλά και μια σειρά από συγκινητικά ευχαριστήρια Μηθυμναίων στρατιωτών του μετώπου προς τις Κυρίες και Δεσποινίδες της Μήθυμνας για τα γράμματα και τα δώρα που λαμβάνουν. Ο τοπικός τύπος επαινεί τον Σύλλογο και παρουσιάζει το αθόρυβο και πολύτιμο έργο του ως παράδειγμα προς μίμηση για όλο το νησί, ακόμα και για την πόλη της Μυτιλήνης.
Η έκθεση λειτουργεί στην πινακοθήκη Μήθυμνας και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό όλο τον Αύγουστο. Ωράριο λειτουργίας 5:30-10:30. Αξίζει να την επισκεφτείτε!!