Loading...

9-10 ετων

  • Το Φιδάκι αλλιώς...
Με έμπνευση από το κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι Φιδάκι, Tο Φιδάκι αλλιώς... είναι ένα διαδραστικό και ομαδικό παιχνίδι που συνδυάζει τεχνολογία και κλασικά παιδικά παιχνίδια. Οι μαθητές καλούνται να λύσουν Quizzes στον υπολογιστή, να παίξουν Library Scavenger Hunt ψάχνοντας βιβλία στα ράφια της βιβλιοθήκης, να σκανάρουν QR codes, να παίξουν Fortune Teller Games και αινίγματα που σχετίζονται με διαφορα θέματα όπως ήρωες της ελληνικής επανάστασης, μυθολογία, πλανήτες, γεωμετρικά σχήματα, τέχνες, τοπική ιστορία, γεωγραφία, αναζήτηση βιβλίων στη βιβλιοθήκη, ταξινόμηση με το σύστημα Dewey, αναζήτηση βιβλίων στον αυτοματοποιημένο κατάλογο της βιβλιοθήκης και πολλά άλλα ώστε να καταφέρουν να φτάσουν έως το τέλος.

Στόχος του παιχνιδιού είναι όχι μόνοι οι γνώσεις, αλλά και η καλλιέργεια της ομαδικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των
παιδιών.

  • Πες μια ιστορία   
Στα παιδιά μοιράζονται εικονογραφημένες κάρτες από τις οποίες εμπνέονται τις δικές τους μοναδικές ιστορίες. Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στο να ξεκλειδώσει τη φαντασία των παιδιών ώστε να ζωγραφίσουν ή να γράψουν τη δική τους ιστορία.


Το παιχνίδι σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τις υπαλλήλους της βιβλιοθήκης Μ. Γρηγορά και Φ. Μαρωνίτου και απευθύνεται κυρίως σε μαθητές Γ' και Δ' τάξης Δημοτικού.