Loading...

Κωδικες

Η συλλογή αριθμεί 217 εγγραφές και 465 σελίδες από Κώδικες του χωριού Λαφιώνα Λέσβου και της Τενέδου. Οι Κώδικες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν προικοσύμφωνα, διαθήκες, δωρητήρια, πρακτικά κοινοτήτων και πωλητήρια και χρονολογούνται μεταξύ 1861-1901.

Ο Γ' κώδικας της Δημογεροντίας Τενέδου, ανήκει στην Μητρόπολη Μυτιλήνης και φιλοξενείται σε ψηφιακή μορφή στο αποθετήριο της βιβλιοθήκης ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΣ. Η τεκμηριωση και ψηφιοποίηση πραγματοποιήθηκε από τον Ευστράτιο Δουμούζη, στα πλαίσια της Μεταπτυχιακής του Διατριβής στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο ερευνητής θα βρει καταχωρήσεις από την 01-04-1861 έως την 03-01-1897.

Οι Κώδικες της Εκκλησίας Κοίμησης Θεοτόκου Λαφιώνας, αποτελούνται από δύο μέρη, Α΄ μέρος 1863(;)-1901 και Β' μέρος 1901-1913, ανήκουν στην Κοινότητα Λαφιώνας Λέσβου και φιλοξενούνται σε ψηφιακή μορφή στο αποθετήριο της βιβλιοθήκης ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΣ. Η τεκμήριωση πραγματοποιήθηκε εθελοντικά από τον Ευστράτιο Αγγελόγλου και η ψηφιοποίηση από φοιτητές κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης στη βιβλιοθήκη.

Περιηγηθείτε στους Κώδικες μέσα από το αποθετήριο της βιβλιοθήκης ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΣ