Ο browser δεν υποστηρίζει JavaScript! Η σωστή λειτουργεία του λογισμικού προϋποθέτει την χρήση της Javascript.

 

Το 1992 ξεκινάει η μηχανοργάνωση της Βιβλιοθήκης με τη χρήση του αυτοματοποιημένου βιβλιοθηκονομικού προγράμματος ΑΒΕΚΤ. Καταλογογραφημένο είναι μέρος των Συλλογών της Βιβλιοθήκης, με απώτερο στόχο την αναδρομική καταλογογράφηση όλου του υλικού της. Πλήρως καταλογογραφημένη είναι η Συλλογή Τοπικής Ιστορίας, ο Τοπικός Τύπος, η Ελληνική και Ξένη πεζογραφία, τα Θεατρικά βιβλία, τα βιβλία για παιδιά και νέους, μέρος της Συλλογής Βερναρδάκη, της Ποίησης και της Κοινωνιολογίας. Η οnline αναζήτηση στον κατάλογο της Βιβλιοθήκης μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω της ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης είτε μέσω του Συλλογικού Καταλόγου Δημοσίων Βιβλιοθηκών "Αργώ", που δημιούργησε και υποστηρίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Οδηγίες αναζήτησης

Επιλέγουμε Κύριος Κατάλογος και στη συνέχεια Επιλογή.
Έχουμε τη δυνατότητα Απλής αναζήτησης, Ενδιάμεσης και Σύνθετης. Στην Απλή αναζήτηση πληκτρολογούμε έναν όρο και επιλέγουμε ανάλογα με το τι θέλουμε, ένα από τα:

>>>

Στην οθόνη μας έχουμε τα αποτελέσματα της αναζήτησής μας. Προεπιλεγμένη μορφή εμφάνισης είναι η Συνοπτική, αλλά ο μπορούμε να επιλέξει την πλήρη ή marc (βιβλιοθηκονομική).
Επιλέγοντας πλήρη εμφάνιση έχουμε τα επιπλέον στοιχεία της εγγραφής όπως τα θέματα, τις περιγραφικές πληροφορίες, καθώς επίσης πληροφορίες για τη δυνατότητα δανεισμού ή τη διαθεσιμότητα του τεκμηρίου.